YIW minimal
Elsõ | [1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | Utolsó
KépCímTartalom
Lopott Idõ (2011)A nem túl távoli jövőben az idő lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak. Az egymástól jól elválasztott világok egyikében a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon, a gettóban pedig kétségbeesett, kapkodó harc folyik a minden percért. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következő pillanat számít. A múló időt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintő kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem szerez még időt, annak megáll a szíve. Egy gettóbeli srác váratlanul rengeteg időt kap egy ismeretlen időmilliomostól, ezért gyilkossággal gyanúsítják, és ő kénytelen menekülni. Túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt (Amanda Seyfried), és magával cipeli. Az egyik percről a másikra élnek, de egymásba szeretnek: és ez felforgathatja a rendszer működését.
Rossz tanár (2011)Elizabeth (Cameron Diaz) igazán utálja a munkáját, lusta, lógós, és a nagy lehetõségre vár, hogy maga mögött hagyja tanári pályáját. Többnyire filmet vetít a diákjainak, hogy addig se kelljen hozzájuk szólnia. Hirtelen azonban feltámad az életkedve, amikor a suliba érkezik az új helyettesítõ tanár (Justin Timberlake), aki nemcsak sármosabb az összes férfitanárnál, de állítólag jelentõs vagyont is fog örökölni. A baj csak az, hogy az új tanerõ egy másik tanárnõvel (Lucy Punch) kezd randizni. Elizabeth azonban nem adja fel. Nem csak kiszemeltjét akarja meghódítani, hanem az iskolaversenyen is bizonyítani akar. Végre példát mutathat elszántságból, céltudatosságból, ravaszságból és gonoszságból. Az iskola fenekestõl felfordul, és a tanári környékén eluralkodik a káosz.
Transformers 3 (2011)Shia LaBeouf viszatér Sam Witwicky szerepében a Transformers 3-ban. Amikor a Föld múltjának egy titokzatos eseménye berobban a jelenbe, az olyan nagy háborúval fenyegeti bolygónkat, hogy még a Transzformerek sem lesznek képesek megmenteni minket.
Vasököl (2011)Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenõ 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több mint egy piti kis üzletelõ, aki épphogy elég pénzt keres a hulladékfém-bizniszbõl, hogy eljusson egyik meccshelyszínrõl a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Max-szel (Dakota Goyo) hogy együtt építsenek meg és közösen edzenek egy igazi bajnok-robotot. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.
Király! (2011)A történelem tükrében a lovasság legendája a bátorság , a rettenhetetlen és jóképû lovagok dicshimnusza, akik királylányokat mentenek meg, sárkányokkal harcolnak és legyõznek minden gonoszt. Sok vitéznek van azonban egy testvére, akinek esze ágába sincs sárkányokkal, vagy a gonosz ellen küzdeni, csak annyit szeretne, ha békén hagynák. Thadeous herceg (Danny McBride) egész életét hõs bátyja, Fabious (James Franco) árnyékában élte le, állandóan kísérgetve õt veszélyesebbnél veszélyesebb útjain. Belefáradva a sok kéretlen kalandba úgy dönt, új életet kezd, és mostantól varázsfüvek árusítására, a dorbézolásra és könnyû nõcskékre fordítja minden energiáját & a sors azonban ismét közbeszól. Fabious menyasszonyát, Belladonna-t (Zooey Deschanel) ugyanis egy gonosz varázsló (Justin Theroux) ejti fogságba, apja, a király pedig ultimátumot küld neki: vagy segít megmenteni testvére kedvesét, vagy a fejét veszik&
Johnny English újratöltve (2011)Rowan Atkinson visszatér a félelmet és veszélyt nem ismerõ, botcsinálta titkos ügynök szerepében. Ebben az új kalandban Õfelsége titkos szolgája egy csapat merénylõvel száll szembe, mielõtt azok egy gyilkossággal világméretû káoszt okoznak. Amióta az MI7 csúcskémje eltûnt a balfenéken, sajátos képességeit Ázsia egy távoli zugában kamatoztatja. Ám amikor felettesei tudomást szereznek egy kínai vezetõ ellen tervezett merényletrõl, elõ kell keríteniük a totálisan különc ügynököt. Most, hogy a világnak ismét szüksége van rá, Johnny English megint akcióba lendül. A legújabb szuperkütyüket veti latba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai elérik a KGB-t, a CIA-t, sõt, még az MI7-t is. Már csak pár nap van hátra az államfõk konferenciájáig, és van egy ember, aki minden trükköt bevet, hogy megóvjon mindannyiunkat. Mert Johnny Englishnél még a katasztrófa is számba jöhet, de a kudarc semmiképpen.
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)Az Amerika Kapitány a Marvel univerzum kezdeteire koncentrál, amikor Steve Rogers Chris Evans önkéntesként jelentkezik egy kísérleti programba, amelytõl átváltozik az Amerika Kapitányként ismert szuperkatonává. Amerika Kapitány egyesíti erejét Bucky Barnesszal Sebastian Stan és Peggy Carterrel Hayley Atwell, hogy szembeszálljanak a gonosz HIDRA nevû szervezettel, melyet az ördöngös Vörös Kopnya Hugo Weaving vezet.
Zöld lámpás (2011)Az univerzum végtelen és titokzatos, ám vannak néhányan, akik jól kiismerik magukat benne, és pontosan tudják, ki jó, ki rossz: õk a Zöld Lámpás Alakulat tagjai, akik a világegyetem nyugalmáért felelnek - mindegyikük egy olyan gyûrût hord, ami különleges képességeket biztosít neki. Amikor új, minden eddiginél hatalmasabb ellenség fenyegeti az Univerzum békéjét, kénytelenek - most elõször - egy földi embert is bevenni a csapatba. És attól kezdve a világ sorsa egy tehetséges, vagány berepülõpilóta kezébe kerül. Hal (Ryan Reynolds) gyorsan megtanulja újonnan kapott, végtelen erejét használni. Gyerekkori szerelmével, Carollal (Blake Lively) közösen vetik bele magukat a küzdelembe: de ez a mostani nagyobb mindennél, amit földi szem valaha látott.
Hupikék törpikék (2011)A törpök majd elkékülnek a sok bajtól, ami egyszerre rájuk szakad: Hókuszpók nem adja fel régi tervét, kézre akarja keríteni õsi ellenségeit, és egy sajnálatos balesetnek (meg Ügyifogyi kétbalkezességének) köszönhetõen a nyomukra is jut. A törpcsapat csapdába kerül, és csak egy váratlanul megnyíló vészkijáraton keresztül menekülhet. Ám az a járat egy ismeretlen, távoli világba vezet: New Yorkba. Törpék szerencsére találkozik a Winslow-házaspárral, akik elõször megrémülnek a váratlan vendégektõl, azután nagyon megszeretik õket. Bár ha az embernek törp az albérlõje, többé semmi nem megy egyszerûen, õk mégis kiállnak mellettük - cserébe viszont a törpök is besegítenek, amikor Patricknek és Grace-nek segítségre van szüksége. Ügyifogyi, Törpilla, Dulifuli, Okoska és a többiek épp kezdenék megszokni az ezer veszélyt rejtõ nagyvárost, amikor új vendég érkezik: Hókuszpók ide is követte a kék jelzést.
Verdák 2 (2011)A legmenobb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómento Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, mindenidok legelso Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa elnyeroje csakis a világ leggyorsabb autója lehet, azonban a gyozelem felé vezeto út telis tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel is. Matuka már a verseny elso fordulóján azonnal különös kalandba keveredik és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfonöki feladatai között. Hamarosan megkezdodik a legpörgosebb autósüldözés Japán és Európa utcáin, a legmenobb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.
Végso állomás 5. (2011)Minden hiába. A sors kérlelhetetlen, a halál bosszúvágyó. Egy férfi különös megérzése megmenti néhány munkás életét, akik egy függõhíd javításán dolgoznak, de a szerencsés menekülés nem a happy end - hanem egy borzasztó, kilátástalan küzdelem kezdete. A halál ugyanis nem szeret veszíteni, és akiket áldozatul nézett ki magának, azokat mindenképpen magával viszi. Hiába menekülnek az életben maradtak, hiába próbálják megúszni az elkerülhetetlent. A mindenütt jelen lévõ halál egyenként, borzalmasabbnál borzalmasabb módon vadássza le õket.
Gyalog galopp (1975)Artúr király útnak indul, hogy nemes lovagokat gyûjtsön a Szent Grál felkutatására, ám széles Angliában senki sem akar hozzászegõdni - ugyanis hírét sem hallották. Végül magas nyugdíj ígéretével mégiscsak összeszed néhány embert, ám azok sajnos nem a legkiválóbb szerzetek. Sebaj, õ sem az ész és a jellem bajnoka...
Forráskód (2011)Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), többszörösen kitüntetett katona, egy idegen ember testében ébred öntudatra, egy száguldó vonaton. 8 perc múlva a vonat felrobban, és Colter a többi utassal együtt meghal, csak hogy nem sokkal késõbb ismét a vonaton találja magát… Idõbe telik, mire Colter fejében összeáll a kép, hogy új megbízatása minden eddigi feladatánál különlegesebb: egy titkos, Source Code fedõnevû kormányprogramban vesz rész, amelyben lehetõvé tették hogy az idõ és tér korlátait kikerülve átvehesse egy másik ember teste felett az irányítást. A feladata, hogy a rendelkezésére álló 8 perces életek sorozata alatt megtalálja és semlegesítse a bombát, illetve a terroristát, aki a merénylet mögött áll…
Sikoly 4 (2011)10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyûségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az elõzõ részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülõvárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdõdnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tûnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.
A visszaút (2011)A szabadság felbecsülhetetlen értékû kincs, és az ember akár a lehetetlenre is vállalkozik, hogy visszanyerje azt. Ez a gondolat jár a fejében néhány hadifogolynak is, amikor eldöntik, hogy megszöknek a szibériai gulagból, és bármi áron is, de hazajutnak. Hat rab indul útnak, hogy eljussanak Indiába, köztük az amerikai Mr. Smith (Ed Harris), az indulatos orosz, Valka (Colin Farrell) és a fiatal lengyel srác, Janusz (Jim Sturgess), valamint hozzájuk csapódik egy árva lengyel lány, Irena (Saoirse Ronan), aki szintén az életéért menekül. 4000 mérföldet kell megtenniük gyalog a Takla-Makán sivatagon és a Himalája fagyos csúcsain keresztül. Az út a biztos halállal egyenlõ, a kis csapat szökevénynek azonban ez az egyetlen esélye, hogy újra szabad emberként éljenek.
Született pusztító (2011)Steven Seagal új filmjében egy Interpol ügynököt & Bobby & alakít, akit egy Kelet-európai különítményhez rendelnek, hogy gátat vessenek a Balkánon keresztül folyó fegyver- és kábítószerkereskedelemnek. A nyomozás alatt azonban a csapat belekeveredik egy roma és oroszok közt zajló véres utcai harcba, ahol a csapat egyik tagja & Seagal barátja & az életét veszti. Bobby tovább folytatja a nyomozást, azonban most már személyes motivációból: bosszút akar állni társa haláláért&
A Karib-tenger kalózai 3 - A világ végén (2007)Will Turner és Elizabeth Swann összefognak régi ellenségükkel Barbossa-val, hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt és Bill Turnert. Keletre hajóznak, ahol összetalálkoznak az új gonosztevõvel, Sao Feng-gel, aki a "Világ végére" vezetõ térképet keresi. Feng a Császárnõ nevû hajó kapitánya, amelyen vendégül látja a titokzatos "sárkány-asszonyt". Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Együtt szinte lehajóznak a térképrõl, árulás és hûtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntõ csatájukat.
A Karib-tenger kalózai 2 - Holtak kincse (2006)Jack Sparrow kapitánynak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyûlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerzõdés miatt még mindig a legendás Davy Jones, a Repülõ Hollandi nevû szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. És ha mindez még nem lenne elég, a kapitány zûrjei miatt meghiúsul Will Turner és Elizabeth Swann kisasszony esküvõje. Ugyanis õk is kénytelenek elkísérni Sparrowt a nagy kalandra, mely egykönnyen életük utolsó kalandja lehet.
A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka (2003)A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) a lány megmentésére indul, és akarva-akaratlanul a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow (Johnny Depp), a kalózok vezére felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, kimenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét....
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (2011)Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz õrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel: az ûrbõl jött lények a tenger felõl érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélõket. Belekeverednek a totális háborúba. A Földnek valószínûleg vége. A katonák mégis kitartanak a végsõkig.
Elsõ | [1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | Utolsó